Home » Macaroane cu conopida

Macaroane cu conopida

  1. Așezați pancetta într-o tavă pentru cuptor cu dimensiunea de 30 X 25 cm și puneți tava în partea de sus a cuptorului.
  2. Îndepărtați frunzele exterioare ale conopidei și partea tare de la baza tulpinii, apoi tăiați conopida în sferturi.
  3. Puneți-le într-o cratiță mare cu vârful în jos împreună cu pastele la foc iute.
  4. Acoperiți cu apă clocotită. Adăugați un praf de sare și puțin ulei de măsline. 
  5. Acoperiți cratița pe jumătate și fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
  6. Mărunțiți brânza Cedar în robotul de bucătărie și puneți-o apoi într-un bol. 
  7. Scoateți pancetta din cuptor, apoi introduceți-o în robot și amestecați-o împreună cu pâinea, frunzele de rozmarin și 1 lingură de ulei de măsline. Pulsați până când totul capătă consistența firimiturilor de pâine.
  8. Puneți o strecurătoare deasupra unui castron mare pentru a recupera apa de la fiert, apoi scurgeți pastele și conopida.
  9. Puneți-le în tava în care s-a copt pancetta, la foc mic. 
  10. Adăugați 400 ml din apa scursă în castron. 
  11. Zdrobiți 2 căței de usturoi nedecojiți și amestecați-i cu creme fraiche și brânza Cedar rasă, adăugați-i în tavă apoi pasați ușor conopida cu un zdrobitor de cartofi.
  12. Gustați și asezonați după gust. Dacă nu este textura îndeajuns de moale mai adăugați din apa în care au fiert.
  13. Întindeți uniform și scuturați deasupra firimiturile de pâine.
  14. Introduceți tava în partea de sus a cuptorului pentru 8 minute.
  15. La final preparatul trebuie să aibe o crustă crocantă pe deasupra.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

macaroane_cu_conopida.jpg

  • 8 felii pancetta
  • 1 conopidă mare
  • 500 g macaroane
  • 250 g brânză Cedar maturată
  • 4 felii pâine tărănească
  • câteva fire rozmarin
  • 2 căței usturoi
  • 250 g creme fraiche
  • parmezan pentru decor
Macaroane cu conopidă la cuptor, un meniu pentru întreaga familie.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.