- Așezați pancetta într-o tavă pentru cuptor cu dimensiunea de 30 X 25 cm și puneți tava în partea de sus a cuptorului.
- Îndepărtați frunzele exterioare ale conopidei și partea tare de la baza tulpinii, apoi tăiați conopida în sferturi.
- Puneți-le într-o cratiță mare cu vârful în jos împreună cu pastele la foc iute.
- Acoperiți cu apă clocotită. Adăugați un praf de sare și puțin ulei de măsline.
- Acoperiți cratița pe jumătate și fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Mărunțiți brânza Cedar în robotul de bucătărie și puneți-o apoi într-un bol.
- Scoateți pancetta din cuptor, apoi introduceți-o în robot și amestecați-o împreună cu pâinea, frunzele de rozmarin și 1 lingură de ulei de măsline. Pulsați până când totul capătă consistența firimiturilor de pâine.
- Puneți o strecurătoare deasupra unui castron mare pentru a recupera apa de la fiert, apoi scurgeți pastele și conopida.
- Puneți-le în tava în care s-a copt pancetta, la foc mic.
- Adăugați 400 ml din apa scursă în castron.
- Zdrobiți 2 căței de usturoi nedecojiți și amestecați-i cu creme fraiche și brânza Cedar rasă, adăugați-i în tavă apoi pasați ușor conopida cu un zdrobitor de cartofi.
- Gustați și asezonați după gust. Dacă nu este textura îndeajuns de moale mai adăugați din apa în care au fiert.
- Întindeți uniform și scuturați deasupra firimiturile de pâine.
- Introduceți tava în partea de sus a cuptorului pentru 8 minute.
- La final preparatul trebuie să aibe o crustă crocantă pe deasupra.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 8 felii pancetta
- 1 conopidă mare
- 500 g macaroane
- 250 g brânză Cedar maturată
- 4 felii pâine tărănească
- câteva fire rozmarin
- 2 căței usturoi
- 250 g creme fraiche
- parmezan pentru decor
Macaroane cu conopidă la cuptor, un meniu pentru întreaga familie.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu