Home » Deserturi & băuturi » Macarons cu afine
Deserturi & băuturi

Macarons cu afine

Macarons cu afine

Macarons au devenit foarte populare și în România în ultimii ani. Pe bază de bezea dulce, ele sunt preparate cu albuș de ou, zahăr, făină de migdale și colorant alimentar. Astăzi îți vom prezenta o rețetă rapidă de macarons cu afine, pentru un răsfăț simplu de preparat.

Ingrediente (30 de porții)

  • 140 g albușuri
  • 2-3 picături zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 2 picături extract de vanilie
  • 140 g zahăr fin
  • 160 g zahăr pudră
  • 160 g făină de migdale
  • 2 picături sirop de afine
  • 150 g frișcă
  • 50 g unt
  • 2 linguri vișine sau afine din dulceață

Încearcă și: Green Tea Macarons

Mod de preparare

Bați albușurile spumă tare, cu zeama de lămâie. Adaugi treptat zahărul fin și bați până se întărește bezeaua.

Cerni zahărul pudră și făina de migdale, de câte ori e nevoie pentru a căpăta un aspect aerat. Opțional, adaugi coloranți în mici cantități de zahăr și omogenizezi, apoi încorporezi făina fină de migdale.

Încorporezi treptat amestecul de pulberi în spuma de albușuri, amestecând cu o spatulă, delicat, până obții o cremă omogenă, de consistența unei smântâni. O colorezi cu sirop gros de afine, din dulceață.

Pui crema într-un poș și torni încet în locașurile formei de silicon, care are marcate cerculețe de 5-6 cm. După ce ai umplut toate locașurile formei, scuturi foarte ușor forma, astfel încât golurile mari de aer să iasă și compoziția să fie uniformă.

Lași compoziția să se usuce timp de 20-30 de minute. În felul acesta, se va forma o crustă frumoasă și macarons nu se vor crăpa la copt. Îți dai seama când sunt gata de copt când, atingând ușor suprafața, degetul nu ți se mai murdărește de compoziție.

Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, timp de 12-15 minute. Le lași să se răcească în formă.

Le unești cu crema pregătită din frișcă, unt moale și pui pe stratul de cremă fructe din dulceață, înainte de a uni două macarons.

Sfatul eCuisine: 140 g albușuri înseamnă aproximativ 5 albușuri de ouă mici, însă la macarons este necesară cântărirea tuturor ingredientelor.

Poftă bună!

Citește și: Preparatele specifice bucătăriei franceze

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE