Preincalziti cuptorul la 150 de grade. Bateti albusurile cu sare si zahar pana se intaresc. Pisati migdalele si adaugati-le peste amestecul de albus. Impartiti compozitia in doua castroane. Intr-un castron adaugati cacaua si amestecati.
In celalalt castron, puneti esenta se vanilie si mixati. Puneti compozitia intr-un sprit si spritati gogosele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asigurati-va ca macarons nu se ating intre ele. Coaceti-le in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca pe un platou.
Pentru umplutura: mixati frisca, lichiorul de vanilie si zaharul pudra, apoi spritati pe cate o macaron. Lasati sa se aseze putin, apoi puneti peste crema o alta macaron.
Pentru macarons:
4 albusuri
1 praf sare
250 g zahar
1 pachet zahar vanilat
250 g migdale decojite
1 lingura amidon de porumb
2 linguri cacao
1/2 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura:
1-2 linguri frisca
1 lingura lichior de vanilie
250g zahar pudra
Ai putea rontai mereu din ele….