Home » Macrou în fulgi de ovăz

Macrou în fulgi de ovăz

1. Curăţă peştele şi îndepărtează-i oasele şi pielea. Împarte fiecare peşte în două bucăţi, sărează şi piperează. 

2. Pune pe o farfurie făina, în alta bate ouăle şi în alta pune fulgii de ovăz (pot fi şi de porumb, puţin sfărâmaţi).

3. Trece peştele mai întâi prin făină, apoi prin ou şi la sfârşit, tăvăleşte-l prin fulgi. Prăjeşte peştele în ulei încins pe fiecare parte, apoi scoate-l pe şervete de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. 

4. Pune la fiert apa şi când începe să clocotească, pune la topit untul, adaugă făina şi diluează cu apă clocotită şi fierbe 1-2 minute cât să capete consistenţă, după care stinge focul şi adaugă zeama de la o lămâie şi muştarul. Amestecă foarte bine. 

5. Serveşte peştele cu felii de lămâie, sos de muştar şi garnitură de legume.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Pește cu legume

Poza principala

macrou_mica.jpg

2 bucăţi de macrou

2 ouă

50 g făină

180 g fulgi de ovăz

1 lămâie pentru decorare

ulei

piper

sare 

 

Sosul de muştar:

60 g unt

2 linguri făină

300 ml apă caldă

1 lămâie

1-2 linguri de muştar Dijon

 

Salata de paste cu macrou afumat

Crocant şi extrem gustos, această reţetă este ideală când ai puţin timp la dispoziţie şi ai chef de ceva deosebit.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE