1. Curăţă peştele şi îndepărtează-i oasele şi pielea. Împarte fiecare peşte în două bucăţi, sărează şi piperează.
2. Pune pe o farfurie făina, în alta bate ouăle şi în alta pune fulgii de ovăz (pot fi şi de porumb, puţin sfărâmaţi).
3. Trece peştele mai întâi prin făină, apoi prin ou şi la sfârşit, tăvăleşte-l prin fulgi. Prăjeşte peştele în ulei încins pe fiecare parte, apoi scoate-l pe şervete de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
4. Pune la fiert apa şi când începe să clocotească, pune la topit untul, adaugă făina şi diluează cu apă clocotită şi fierbe 1-2 minute cât să capete consistenţă, după care stinge focul şi adaugă zeama de la o lămâie şi muştarul. Amestecă foarte bine.
5. Serveşte peştele cu felii de lămâie, sos de muştar şi garnitură de legume.
credit foto: Photoland/Profimedia
2 bucăţi de macrou
2 ouă
50 g făină
180 g fulgi de ovăz
1 lămâie pentru decorare
ulei
piper
sare
Sosul de muştar:
60 g unt
2 linguri făină
300 ml apă caldă
1 lămâie
1-2 linguri de muştar Dijon
Adaugă comentariu