1.Dizolvă drojdia într-un pahar cu lapte călduţ în care ai pus şi o linguriţă cu zahăr şi 2-3 linguri cu făină. Lasă să crească.
2.Cerne împreună mălaiul şi făina, adaugă zahărul, prafuld e sare şi maiaua crescută. Încorporează laptele călduţ, gălbenuşurile şi, la final, albuşurile bătute spumă.
3.Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cuhârtie de copt şi dă la cuptor jumătate de oră. Decupează prăjiturele din prăjitura de mălai şi pudrează-le cu zahăr.
4.Serveşte mălai dulce alături de o cafea aromată sau un ceai de fructe.
credit foto: Thinckstock
Poza principala
Galerie foto
400 g mălai
1 pahar cu făină
1 litru de lapte
1 pahar cu zahăr
3 ouă mari
100 g unt
1/2 dintr-un cub mic de drojdie
zahăr pudră vanilat
esenţă de vanilie
un praf de sare
O prăjitură uşor de pregătit, simplă şi gustoasă.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu