Vegetarian & vegan

Mamaliga cu branza la cuptor

Text
Mamaliga cu branza la cuptor
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
mamaliga_la_cuptor_mg_2285_.jpg

Ingrediente

350 g mălai
1 l apă
200 g brânză de burduf sau telemea
100 g unt
2 ouă
2 linguri lapte
sare.

Mod de preparare

Pui la fiert apa cu ½ linguriță sare. Presari în ploaie 2 linguri de mălai, iar după ce apa a dat în clocot, adaugi treptat mălaiul rămas, amestecând repede cu o lingură de lemn, ca să nu se formeze cocoloașe. Fierbi mălaiul la foc mic, timp de 15 minute, astfel încât să obții o mămăligă moale.

Ungi cu unt o formă termorezistentă. Pui în straturi subțiri mămăliga, brânza și felioare de unt, primul și ultimul strat fiind de mămăligă. De fiecare dată, întinzi mămăliga cu dosul unei linguri trecut prin unt. Bați ouăle cu puțin lapte și sare după gust, le torni peste mămăligă, presari puțină brânză rasă și dai forma la cuptor până când preparatul se rumenește deasupra.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE