Românesc, simplu și mereu de efect.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 2-4
Ingrediente:
Pentru mămăligă:
- 200 g mălai
- 1 l apă
- 1 linguriță sare
- 50 g smântână
- 200 g brânză de vaci
- 4-6 ouă
- 100 g unt
- 100 ml smântână
Modalitate de preparare:
- Pregătiți mămăliga după metoda clasică, aduceți apa împreună cu sarea în punctul de fierbere și presărați mălaiul în ploaie amestecând continuu cu un tel.
- Lăsați să fiarbă 20 de minute la foc mic.
- După ce mămăliga este fiartă, se amestecă cu untul, smântâna și brânza de vaci mărunțită.
- Se varsă într-o tavă unsă cu unt, astfel încât să aibe un strat de 3-4 cm grosime.
- Cu dosul unei linguri se fac cuiburi cu distanță de 2-4 cm între ele, iar în fiecare cuib se sparge câte un ou peste care se adaugă o mică bucățică de unt.
- Introduceți tava la cuptor pentru 15 minute cât se coagulează ouăle.
- Pentru doritori, acest preparat se poate servi și cu jumări sau șuncă.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu