1.Rupe peștele fâșii și amestecă-l ușor cu maioneza, sare, ceapa tocată, rondelele de măsline, verdeaţa și cubuleţele de ardei. Păstrează la frigider.
2.Separat, lasă apa să fiarbă, cu un praf de sare. Presară în ploaie o mână de mălai, apoi răstoarnă restul de mălai, amestecând mereu, pentru a desface toate cocoloașele.
3.Lasă pe foc până se desprinde mămăliga de pereţii vasului (să fi e mai vârtoasă). Răstoarnă mămăliga într-o tavă mai înaltă unsă cu unt.
4.Lasă la cuptor 10-15 minute. După ce s-a răcit, tai-o cubuleţe. Pune deasupra câte o lingură cu salată de pește și servește imediat.
1 macrou afumat
1 ceapă
1 ardei capia
3 linguri cu unt
5 măsline
3 linguri cu maioneză
pătrunjel
Pentru mămăligă
1 l apă
200 g mălai
sare
Adaugă comentariu