- Preparați mai întâi mămăliga din 270 g mălai și 1,7 l apă, aceasta trebuie să fie tare.
- Când este gata, îndepărtați-o de pe sursa de foc și încorporați parmezanul.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- Vărsați mămăliga într-o tavă unsă cu ulei într-un strat de 2,5 cm grosime.
- Când aceasta s-a răcit complet și este tare, tăiați-o în bucăți.
- Treceți bucățile de mămăligă prin mălai.
- Încingeți bine uleiul de floarea soarelui într-o tigaie.
- Scufundați cu o sită bucățile de mămăligă trecute prin mălai.
- Lăsați-le să se prăjească pentru aproximativ 4 minute, iar când sunt aproape gata presărați rozmarinul direct în tigaie.
- Scoateți bucățile de mămăligă pe hârtie absorbantă.
- Serviți gustarea caldă.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
- 1 mămăliga tare din 270 g mălai
- 1 mână parmezan ras
- sare
- piper
- 2 mâini mălai
- 2 l ulei floarea soarelui
- frunzele de la 1 mână rozmarin
Transforma un preparat banal într-o gustare delicată și aromată.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu