1. Taie fâșii ardeii colorați. Încinge 2-3 linguri cu ulei într-o tigaie adâncă și aurește ceapa tăiată julien și usturoiul feliat. Adaugă fâșiile de ardei și gătește, acoperit, pentru 20-30 de minute.
2. Între timp, opărește roșiile și curăță-le de coji și cotoare, apoi taie-le după preferință. Adaugă-le peste ardei, sărează și piperează după gust.
3. Mai ține pe foc 15-20 de minute, fără capac, și dă deoparte. Servește mancarea de ardei după ce s-a răcorit, dar nu înainte de a presăra oregano.
4. Este delicioasă cu pâine prăjită sau pâine uscată de secară sau hrișcă (le găsești în supermarketuri).
Reteta de post cu orez cu lapte de cocos si banane
Retete De vara
500 g ardei grași curățați de semințe și cotoare
1 ceapă mare
4 căței de usturoi
400 g roșii prunișoare
600 g roșii zemoase
sare
piper
oregano
ulei
Adaugă comentariu