Vin roșu, fenicul și rozmarin, ingredientele unui preparat care îți va satisface papilele gustative la maxim.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 lingură ulei măsline + extra pentru a stropi
- 1 kg calamar, curățat și tăiat rondele + tentaculele
- 2 cepe, tocate
- 3 căței de usturoi, feliați
- un praf fulgi chilli
- 1 linguriță semințe fenicul
- 3 foi de dafin
- 1 lingurițăță rozmarin, tocat
- 1/2 linguriță zahăr
- 3 lingurițe oțet din vin roșu
- 400 g roșii tocate la conservă
- 200 ml vin roșu
- 1 mână coriandru tocat pentru a servi
- coaja de la 1/2 portocală pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță și se adaugă calmarii, ceapa și usturoiul.
- Se adaugă ingredientele uscate și se fierbe până când lichidul sa evaporat iar ceapa este fragedă, aproximativ 15 minute.
- Se adaugă oțetul și roșiile, apoi se fierbe timp de 1 minut și se toarnă vinul roșu.
- Asezonați după gust.
- Fierbeți foarte ușor la temperatură scăzută, amestecând din când în când, timp de 1 oră sau până când sosul este bogat și calmarul este fraged.
- Îndepărtați de pe sursa de foc, lăsați să se răcească, apoi stropiți cu ulei de măsline și împrăștiați coriandrul și coaja de portocală.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu