1. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și călește ceapa tocată mărunt împreună cu cățeii de usturoi puțin zdrobiți și un ardei iute tocat mărunt.
2. Când ceapa a devenit sticloasă, adaugă carnea de pui tăiată după gust, un vârf de cuțit de turmeric și o crenguță de cimbru. Toarnă puțină apă, acoperă și lasă să fiarbă înăbușit 10 minute.
3. Adaugă cartofii tăiați, toarnă puțină apă cât să poată fierbe, adaugă un praf de sare. Completează cu apă ori de câte ori e nevoie, până cartofii și carnea devin moi.
4. Adaugă pasta de roșii dizolvată în două linguri cu apă și lasă să fiarbă. Când sosul a scăzut suficient, dă deoparte și potrivește gustul de sare și piper.
5. Servește mâncarea de cartofi cu carne de pui cu pâine naan și ardei iute tocat deasupra și, după gust, verdeață tocată mărunt.
1 kg de cartofi
400 g carne de pui
2 cepe
3 linguri cu ulei
2 ardei iuți
2 căței de usturoi
1 lingură cu pastă de roșii
turmeric
cimbru
piper
sare
Adaugă comentariu