1.Taie mărunt ceapa și călește-o, fără s-o rumenești, în ulei încins. Pune deasupra fasolea verde, o căniță cu apă și lasă la foc mic, acoperit, 15-20 de minute.
2.În acest timp, încinge o lingură cu ulei într-o tigaie și aromatizează cu usturoiul feliat. Toarnă cele două cutii cu roșii decojite, amestecă și zdrobește-le cu ajutorul unei furculițe. Dacă vrei să obții un sos mai gros, adaugă o lingură rasă cu făină. Lasă să dea un clocot.
3.Când fasolea s-a înmuiat, toarnă deasupra sosul de roșii, pune sare și piper după gust și lasă să dea două-trei clocote, apoi stinge focul. Lasă mâncarea de fasole verde de post câteva minute înainte de a o servi.
Sugestie. Pentru un plus de aromă și gust, servește mâncarea de fasole verde de post cu pătrunjel tocat mărunt.
500 g fasole verde congelată
2 cutii cu roșii decojite în suc
2 cepe
3-4 căței de usturoi
1 lingură cu făină (opțional)
ulei vegetal
sare
piper
Adaugă comentariu