1. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
2. Coace carnatii in cuptor timp de 40 de minute. Dupa ce se racesc, taie-i felii.
3. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si prajeste ceapa si cimbrul timp de 5 minute. Adauga usturoiul si prajeste inca un minut. Indeparteaza de pe foc.
4. Pentru a indeparta coaja rosiilor: taie baza rosiei cu un cutit ascutit, pune-le intr-un castron cu apa clocotita timp de 10 secunde, apoi pune-le in apa rece. Coaja cade singura.
5. Taie fiecare rosie in patru, indeparteaza miezul si taie fiecare sfert in jumatate.
6. Pune ceapa din nou pe foc, adauga fasolea, rosiile si zeama. Asezoneaza.
7. Adauga feliile de carnati si pestele. Pune amestecul intr-o oala, acopera si lasa la fiert 35 de minute. Prajeste crevetii si adauga-i in oala cu putin timp inainte sa fie gata.
8. Adauga sosul si pune crevetii deasupra. Serveste imediat.
4 carnati picanti
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa, curatata si taiata marunt
2 linguri de cimbru taiat marunt
1 capatana mica de usturoi, curatat si zdrobit
500g de rosii, fara coaja
800g de fasole la conserva, scursa si clatita
100ml de zeama de legume
sare si piper
400g de file de calcan
4 creveti mari
1 lingura de sos Worcestershire
Adaugă comentariu