1. Spală bine gutuile până când nu mai rămâne puf pe ele. Taie-le apoi în felii sau cubuleţe. Atenţie! Nu curăţa de coajă gutuile.
2. Taie ceapa mărunt și călește-o în margarină împreună cu feliile de gutuie. Lasă pe foc mic, până se înmoaie bine.
3. Stinge apoi cu un pahar cu apă și presară un praf de sare. Lasă să dea câteva clocote, după care adaugă sucul și roșiile decojite și zdrobite.
4. Separat, caramelizează zahărul împreună cu 2-3 linguri cu apă. Adaugă în mâncarea de gutui și zahărul caramelizat. 5. Toarnă vinul și lasă mâncarea să fiarbă pe foc mic timp de 20 de minute.
Poza principala
Galerie foto
5 gutui
1 cutie roşii decojite
2 cepe
2 linguri cu margarină
2 linguri cu zahăr
1 pahar cu vin alb
sare
Haideți să pregătim împreună o delicioasă mâncare de gutui, ușor de pregătit, potrivită unei zile în care vrei să postești.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu