Mancare de linte cu condimente

  1. Tocați ghimbirul foarte mărunt. 
  2. Procedați la fel și cu prazul.
  3. Prăjiți-l într-o tigaie cu ulei de măsline împreună cu ghimbirul, ardeiul iute și condimentele. 
  4. Adăugați lintea și lasați-o să se aromatizeze pentru 1 minut, amestecând cu grijă.
  5. Adăugați supă de legume caldă.
  6. Lăsați să fiarbă la foc potrivit pentru 20-30 minute.
  7. Condimentați cu sare și piper după gust.
  8. La final stropiți cu zeamă de lime.

Credit Foto: Fotolia/ Ramon Grosso

Poza principala

mancare_linte_condimentata.jpg

  • 300 g linte roșie ( uscată și decorticată )
  • 1 fir praz
  • 1 ardei iute
  • 400 ml supă legume
  • 30 g ghimbir proaspăt
  • jumătate linguriță turmeric
  • 1 linguriță semințe chimen
  • jumătate linguriță boia iute
  • jumătate linguriță boia dulce
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1 lime
  • 1 legătură coriandru
  • sare
  • piper
Ce spui de o călătorie orientală la cină? Această rețetă aromată este secretul !
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE