- Tocați ghimbirul foarte mărunt.
- Procedați la fel și cu prazul.
- Prăjiți-l într-o tigaie cu ulei de măsline împreună cu ghimbirul, ardeiul iute și condimentele.
- Adăugați lintea și lasați-o să se aromatizeze pentru 1 minut, amestecând cu grijă.
- Adăugați supă de legume caldă.
- Lăsați să fiarbă la foc potrivit pentru 20-30 minute.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- La final stropiți cu zeamă de lime.
Credit Foto: Fotolia/ Ramon Grosso
Poza principala
- 300 g linte roșie ( uscată și decorticată )
- 1 fir praz
- 1 ardei iute
- 400 ml supă legume
- 30 g ghimbir proaspăt
- jumătate linguriță turmeric
- 1 linguriță semințe chimen
- jumătate linguriță boia iute
- jumătate linguriță boia dulce
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 1 lime
- 1 legătură coriandru
- sare
- piper
Ce spui de o călătorie orientală la cină? Această rețetă aromată este secretul !
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu