Home » Vegetarian & vegan » Mancare de linte cu orez
Vegetarian & vegan

Mancare de linte cu orez

Foto
Fotolia/lily_rocha
Pentru casoleta de la birou, un preparat gustos și sățios.
mancare_de_linte_cu_orez.jpg

Timp de preparare: mediu

Dificultate; ușor

Porții: 4

Ingrediente:

  • 150 g linte verde
  • 250 g pulpă de roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 4 linguri ulei măsline
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 100 g orez basmati
  • 100 g orez salbatic
  • 300 g ardei gras
  • 100 g mozzarella
  • ulei măsline

 Modalitate de preparare:

  1. Lăsați lintea într-un bol cu apă la înmuiat pentru aproximativ 2 ore sau pe timpul nopții.
  2. Amestecați cele doua tipuri de orez și fierbeți pentru 18 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  3. Tăiați ardeii cubulețe, apoi căliți-i într-o tigaie cu ulei încins.
  4. Adăugați peste ardei, orezul scurs de excesul de apă și căliți la foc domol pentru 5 minute, amestecând frecvent.
  5. Clătiți sub jet de apă rece lintea înmuiată, apoi puneți-o într-o oală cu apă să fiarbă pentru aproximativ 25 de minute.
  6. Scureți lintea după ce a fiert.
  7. Într-o tigaie căliți ceapa împreună cu usturoiul tocat.
  8. Adăugați lintea fiartă și pulpa de roșii și fierbeți pentru 10  minute la foc potrivit.
  9. Potriviți gustul cu sare și piper.
  10. Când este gata adăugați pătrunjel tocat.
  11. Într-un vas termorezistent, așezați orezul călit, adăugați lintea și acoperiți cu mozzarella feliată.
  12. Introduceți vasul în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 180 de grade. 
  13. Serviți preparatul cald. 

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.