Foto
Fotolia/lily_rocha
Pentru casoleta de la birou, un preparat gustos și sățios.

Timp de preparare: mediu
Dificultate; ușor
Porții: 4
Ingrediente:
- 150 g linte verde
- 250 g pulpă de roșii
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 4 linguri ulei măsline
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 100 g orez basmati
- 100 g orez salbatic
- 300 g ardei gras
- 100 g mozzarella
- ulei măsline
Modalitate de preparare:
- Lăsați lintea într-un bol cu apă la înmuiat pentru aproximativ 2 ore sau pe timpul nopții.
- Amestecați cele doua tipuri de orez și fierbeți pentru 18 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Tăiați ardeii cubulețe, apoi căliți-i într-o tigaie cu ulei încins.
- Adăugați peste ardei, orezul scurs de excesul de apă și căliți la foc domol pentru 5 minute, amestecând frecvent.
- Clătiți sub jet de apă rece lintea înmuiată, apoi puneți-o într-o oală cu apă să fiarbă pentru aproximativ 25 de minute.
- Scureți lintea după ce a fiert.
- Într-o tigaie căliți ceapa împreună cu usturoiul tocat.
- Adăugați lintea fiartă și pulpa de roșii și fierbeți pentru 10 minute la foc potrivit.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Când este gata adăugați pătrunjel tocat.
- Într-un vas termorezistent, așezați orezul călit, adăugați lintea și acoperiți cu mozzarella feliată.
- Introduceți vasul în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 180 de grade.
- Serviți preparatul cald.
Facebook Comments
Adaugă comentariu