Ai încercat până acum să pui brânză vegetașă în mâncare? Avem noi o astfel de rețetă!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 căței de usturoi
- 2 cepe roșii
- 1 bucată de ghimbir ( 5 cm )
- 2 linguri ulei
- 2 linguri praf de curry
- 200 g linte roșie
- 700 ml zeamă de legume
- 300 g iaurt grecesc
- 1 lămâie
- câteva fire de coriandru, după gust
- 2 ardei chili roșii
- sare
- piper
- 300 g tofu
- 4 linguri ulei arahide
Modalitate de preparare:
- Descojiți și tocați usturoiul, cepele și ghimbirul.
- Încingeți ulei într-o oală și căliți aceste trei ingrediente până devin sticloase.
- Adăugați praful de curry și lintea, continuați scurt călirea, apoi stingeți cu zeama de legume.
- Lăsați să dea în clocot și fierbeți acoperit circa 15 minute la temperatură medie.
- Între timp puneți iaurtul într-un castron. Stoarceți lămâia, spălați firele de coriandru, zvântați-le și tocați grosier frunzulițele.
- Tăiați în jumătate pe lungime ardeii chili, îndepărtați-le semințele, spălați-i, tocați-i mărunt și încorporați-i în iaurt.
- Asezonați cu sare, piper, coriandru și zeamă de lămâie.
- Tăiați tofu în cubulețe de circa 1 cm, încingeți uleiul într-o tigaie antiaderentă și prăjiți scurt tofu, la temperatură mare.
- Adăugați tofu la mâncarea de linte , asezonați și lăsați scurt să se pătrundă aromele.
- Distribuiți preparatul în castronașe și serviți alături de iaurt.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu