Tai carnea de miel in bucati potrivite. Cureti ceapa si usturoiul si le maruntesti. Speli rosiile, le cureti si le tai si pe ele.
Incingi uleiul de masline si untul intr-o tigaie si prajesti carnea bine pe toate partile. Cum a prins culoare, adaugi ceapa, usturoiul si pasta de tomate si mai prajesti un pic. Pui rosiile, torni deasupra vinul rosu, umpli cu 250 ml de apa si dregi cu sare, piper, oregano si chimen. Acoperi si lasi la 200 de grade timp de o ora in cuptor.
Torni 750 ml de apa clocotita, adaugi macaroanele de orez, amesteci bine si acoperi iar tava. Mai lasi la foc mic 30 de minute, amesteci din cand in cand si, daca este nevoie, pui un pic de apa deasupra.
Servesti imediat, presarat cu cascaval.
Sursa: Revista FEMEIA.
800 g pulpa de miel
200 g ceapa
2 catei de usturoi
600 g rosii curatate (cutie)
50 g unt
2 linguri cu ulei de masline
2 lingurite cu pasta de tomate
1/4 l vin rosu sec
sare, piper macinat
o lingurita cu oregano uscat
o lingurita cu chimen
200 g Kritharaki (macaroane grecesti de orez, le poti inlocui cu macaroane obisnuite)
150 g branza rasa (cascaval)
Adaugă comentariu