1. Curăţă prazul de prima foaie și taie-l în bucăţi de 4 cm. Opărește-l în apă clocotită aproximativ 10 minute, până se înmoaie puţin.
2. Scurge prazul, după care călește-l în 3-4 linguri cu ulei. Când începe să se rumenească, toarnă sucul de roșii.
3. Adaugă măslinele, vinul și presară zahărul. Lasă să fiarbă cam 10-15 minute la foc mic, fără ca sosul să scadă prea mult.
4. La final, stropește cu puţină lămâie și servește mancarea de praz cu masline cu verdeaţă tocata marunt.
Secret. Pune prazul la călit în uleiul în care ai presărat un vârf de cuțit de turmeric. Acesta va da preparatului un gust aparte, cu iz oriental, dar și o culoare apetisantă.
Clafoutis cu praz si branza Cheddar
6 fire de praz
300 ml suc de roşii
200 g măsline
1 pahar cu vin alb
4 linguri cu ulei
1 lingură cu zahăr
1 lămâie
pătrunjel
sare
piper
Adaugă comentariu