1. Taie varza marunt. Toarna 1,5l de apa clocotita intr-o oala mare. Lasa la fiert si amesteca varza in apa, las-o sa fiarba timp de 3 minute. Scurge varza si pastreaza apa fiarta. Clateste varza cu apa rece. Lasa varza deoparte si adauga cuburile concentrate in apa clocotita de la varza.
2. Topeste jumatate din unt intr-o oala mare, adauga ceapa si usturoiul si lasa pe foc timp de 5 minute. Adauga orzul si amesteca bine si adauga 150ml din supa de varza. Lasa la fiert, amestecand din cand in cand pana ce aproape tot lichidul a fost absorbit. Continua sa adaugi zeama in acelasi fel.
3. Cu ultima tura de zeama adauga si varza si lasa la foc timp de 5 minute pana ce lichidul a fost absorbit, iar varza e moale.
4. Amesteca nucile, frunzele de busuioc si branza. Asezoneaza si serveste fierbinte.
250g de de varza Savoy
2 cuburi concentrate de pui
30g de unt
1 ceapa, taiata marunt
1 catel de usturoi, zdrobit
300g de orz
60g de nuci, prajite
30g de frunze de busuioc
90g de branza Cheddar
sare si piper
Adaugă comentariu