1.Lasă năutul la înmuiat de cu seară în apă caldă. A doua zi, pune-l la fiert în apă cu un praf de sare.
2.Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă morcovul şi ardeiul tăiate cubuleţe. Lasă să se înăbuşe, apoi stinge cu o cană cu apă şi adaugă năutul aproape fiert.
3.După ce a dat într-un clocot, pune roșiile decojite. Amestecă ușor și condimentează cu sare, piper și boia dulce. Dacă a scăzut prea mult, toarnă puţină apă caldă.
4.Spre final, armatizează cu usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat.
Poza principala
Galerie foto
150 g năut
1 ceapă
5 căței de usturoi
1 cutie roşii decojite
1 ardei gras
1 morcov
1 legătură de pătrunjel
1 linguriţă cu boia dulce
ulei
sare
piper
Mâncărica de năut este o rețetă ușor de preparat, sățioasă și gustoasă, numaibună pentru zilele de post.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Comentariu