Home » Mancarica de linte rosie cu kale si spanac

Mancarica de linte rosie cu kale si spanac

  1. Într-o oală adăugați lintea și turnați apă sufiecientă cât să o acopere. 
  2. Când apa atinge punctul de fierbere, reduceți focul la mediu și fierbeți pentru 20 de minute, sau până când începe să prindă textura unei creme.
  3. Cât timp lintea fierbe, adăugați ceapa tocată într-o tigaie cu ulei și căliți pentru 5 minute.
  4. Adăugați roșiile și ghimbirul și continuați să gătiți pentru încă 3 minute.
  5. Condimentați cu turmeric și adăugați frunzele tocate. 
  6. Mențineți pe foc pentru 5 minute.
  7. Turnați amestecul obținut peste linte.
  8. În tigaia în care ați gătit sosul, adăugați semințele de chimen și usturoiul zdrobit.
  9. Agitați tigaia pentru 30 de secunde. 
  10. Turnați semințele împreună cu uleiul aromat peste linte.
  11. Serviți preparatul cald. 

  Credit Foto: Fotolia/ utkamandarinka

Poza principala

mancarica_linte_spanac_kale.jpg

  • 300 g linte roșie
  • 2 linguri ulei 
  • 1 ceapă, tocată
  • 1 roșie, tăiată cuburi
  • 1 lingură ghimbir ras
  • jumătate linguriță turmeric
  • 4-5 mâini generoase cu frunze de spanac, sfeclă, kale 
  • jumătate linguriță semințe chimen
  • 1 cățel usturoi zdrobit
O modalitate ușoară de a consuma frunze verzi, este prin adăugarea acestora în preparate aromate cum este această mâncare de linte.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE