- Într-o oală adăugați lintea și turnați apă sufiecientă cât să o acopere.
- Când apa atinge punctul de fierbere, reduceți focul la mediu și fierbeți pentru 20 de minute, sau până când începe să prindă textura unei creme.
- Cât timp lintea fierbe, adăugați ceapa tocată într-o tigaie cu ulei și căliți pentru 5 minute.
- Adăugați roșiile și ghimbirul și continuați să gătiți pentru încă 3 minute.
- Condimentați cu turmeric și adăugați frunzele tocate.
- Mențineți pe foc pentru 5 minute.
- Turnați amestecul obținut peste linte.
- În tigaia în care ați gătit sosul, adăugați semințele de chimen și usturoiul zdrobit.
- Agitați tigaia pentru 30 de secunde.
- Turnați semințele împreună cu uleiul aromat peste linte.
- Serviți preparatul cald.
Credit Foto: Fotolia/ utkamandarinka
Poza principala
- 300 g linte roșie
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă, tocată
- 1 roșie, tăiată cuburi
- 1 lingură ghimbir ras
- jumătate linguriță turmeric
- 4-5 mâini generoase cu frunze de spanac, sfeclă, kale
- jumătate linguriță semințe chimen
- 1 cățel usturoi zdrobit
O modalitate ușoară de a consuma frunze verzi, este prin adăugarea acestora în preparate aromate cum este această mâncare de linte.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu