Tot mai multe persoane investesc într-un slow cooker, acest dispozitiv fiind foarte util dacă nu vrei să petreci ore întregi în bucătărie. A apărut pe piață în anii ’50, în Statele Unite, dar abia în anii ’70 a început să câștige popularitate. La noi a apărut ceva mai târziu, însă are la fel de mult succes.
Beneficiul său principal este economisirea timpului: un slow cooker îți permite să pregătești ingredientele dimineața, apoi le lași la gătit, iar dispozitivul face toată treaba cât timp tu ești la birou. Când ajungi acasă, mâncarea este gata, iar tu nu ai făcut (aproape) deloc efort!
Dacă și tu ți-ai cumpărat recent un slow cooker și ești în căutare de rețete, astăzi îți prezentăm o mâncărică delicioasă de pui, bacon și cartofi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: îndelungat
Ingrediente (6 porții)
- 1 lingură ulei măsline
- 6 pulpe pui, fără piele
- 12 felii de bacon afumat, tocat
- 200 g ceapă eșalotă
- 350 g cartofi noi, tăiați în jumătate
- 2 crenguțe cimbru
- 200 ml vin alb
- 500 ml supă de pui fierbinte
- 250 ml lapte bătut (opțional)
- suc lămâie
- 2 linguri tarhon, tocat
Modalitate de preparare
Se încălzește uleiul într-o cratiță mare.
Rumeniți puiul, timp de aproximativ 10 minute, până când capătă o culoare aurie, apoi se scoate și se pune deoparte.
Adăugați în tigaie baconul și ceapă eșalotă. Mențineți pe foc până devin rumene.
Adăugați în oala slow cooker toate ingredientele cu excepția laptelui bătut, zeama de lămâie și 1 lingură de tarhon.
Fierbeți la modul HIGH timp de 4-6 ore, până când puiul este într-adevăr pătruns și se desprinde de pe os.
Dacă folosiți lapte bătut, acum este momentul să îl adăugați peste preparat și să amestecați până la omogenizare.
Se presară sucul de lămâie și tarhonul păstrat, se potrivește gustul cu sare și piper.
Serviți preparatul cald.
Poftă bună!
Încearcă și: Pui cu lămâie și cimbru slow cooker
Încearcă și: Plăcintă cu varză și praz
Sursă foto: iStock
Adaugă comentariu