Senzații tari direct din farfurie.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 8
Ingrediente:
- 500ml supă de pui
- 340 g unt de arahide
- 2 cepe, feliate subțire
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 3 linguri ghimbir, tocat mărunt
- ½-1 linguriță piper roșu (opțional)
- 3 lingurițe coriandru măcinat
- 3 lingurite de chimen măcinat
- 1-2 ardei iuți, tocați și fără semințe
- 2 frunze de dafin
- 400 g roșii la conservă
- 2 casolete de pui X 800 g
- 3 cartofi dulci, tăiat în bucăți
- 2 ardei roșii, fără semințe, tăiat în bucăți
- 1 mână coriandru, tocat
- felii limetă pentru a servi (opțional)
Modalitate de preparare:
- Se toarnă supa fierbinte peste untul de arahide și se amestecă până la dizolvare.
- Se încălzește o tigaie mare și se prăjește ceapa în ulei timp de 5 minute până începe să se înmoaie.
- Se adaugă ghimbirul, piperul, ½ linguriță piper negru, coriandru, chimen, ardeiul iute și frunzele de dafin, apoi se fierbe, amestecând continuu, timp de 2 min.
- Încorporați roșiile și stocul de arahide, apoi se adaugă bucățile de pui.
- Puneți un capac pe tigaie și fierbeți timp de 30 minute, amestecând frecvent pentru a vă asigura că untul de arahide nu se lipește la baza vasului.
- Se adaugă cartofii dulci, ardeiul roșu și coriandru tocat, apoi se fierbe timp de 30 de minute.
- Se servește stropit cu coriandru, orez fiert și felii de limetă.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu