Home » Mancarica greceasca de vinete cu cartofi

Mancarica greceasca de vinete cu cartofi

  1. Cartofii curățați și spălați se taie în cuburi.
  2. Vinetele se taie pe lung, în bucăți groase și se sărează pentru a fi eliminată amăreala acestora, apoi se lasă la scurs.
  3. Puneți uleiul de măsline la încins și adăugați ceapa tocată.
  4. Amestecați permanent pentru a nu se arde și gătiți la foc mic. 
  5. Când ceapa se înmoaie, adăugați roșiile pasate și pătrunjelul tocat.
  6. Asezonați cu sare și piper după preferință.
  7. Când începe să clocotească adăugați cartofii și vinetele, peste care turnați 3 căni cu apă.
  8. Lăsați mâncărica să se gătească la foc potrivit până când scade sosul, timp de aproximativ 35 minute. 
  9. Serviți preparatul cald.

  Credit Foto: Fotolia/ Floydine

 

Poza principala

mancarica_vinete_cu_cartofi.jpg

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg vinete 
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 4 roșii, mărime potrivită
  • 1 legătură pătrunjel, tocat
  • 1 ceașcă ulei măsline
  • sare
  • piper
O mâncărică caldă și aromată este întotdeauna o alegere bună pentru întreaga familie.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE