- Cartofii curățați și spălați se taie în cuburi.
- Vinetele se taie pe lung, în bucăți groase și se sărează pentru a fi eliminată amăreala acestora, apoi se lasă la scurs.
- Puneți uleiul de măsline la încins și adăugați ceapa tocată.
- Amestecați permanent pentru a nu se arde și gătiți la foc mic.
- Când ceapa se înmoaie, adăugați roșiile pasate și pătrunjelul tocat.
- Asezonați cu sare și piper după preferință.
- Când începe să clocotească adăugați cartofii și vinetele, peste care turnați 3 căni cu apă.
- Lăsați mâncărica să se gătească la foc potrivit până când scade sosul, timp de aproximativ 35 minute.
- Serviți preparatul cald.
Credit Foto: Fotolia/ Floydine
Poza principala
- 1 kg cartofi
- 1 kg vinete
- 2 cepe tocate mărunt
- 4 roșii, mărime potrivită
- 1 legătură pătrunjel, tocat
- 1 ceașcă ulei măsline
- sare
- piper
O mâncărică caldă și aromată este întotdeauna o alegere bună pentru întreaga familie.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu