Home » Mandarine cu sos caramel

Mandarine cu sos caramel

1.Curăță de coajă și nervuri șase mandarine, iar pe restul stoarce-le de zeamă. 

2.Pune pe foc zahărul cu apa, scorțișoara și anasonul (îl poți înlocui cu o frunză de dafin) și coaja de la o mandarină și amestecă până ce zahărul s-a topit, iar amestecul a căpătat consistență.

3.Dă deoparte după ce sosul a devenit arămiu și toarnă treptat zeama de mandarine. Pune din nou de foc și amestecă până ce zahărul caramel s-a topit, iar sosul a căpătat o consistență omogenă.

4.Stinge focul, toarnă zeama de lămâie, pune un praf de sare de mare, amestecă și lasă să se răcească.

5.Pune mandarinele pe un platou puțin adânc și toarnă deasupra acest sos caramel. Servește imediat.

 

Tort cu fructe

Poza principala

mandarine_mici.jpg

12 mandarine

300 g zahăr tos

65 ml apă

1 baton de scorțișoară

1 anason stelat (opțional)

1 lingură cu zeamă de lămâie

sare de mare

 

Cremă de portocale

O combinație neașteptată de gusturi si arome cu mandarine si sos caramel.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.