1.Curăță de coajă și nervuri șase mandarine, iar pe restul stoarce-le de zeamă.
2.Pune pe foc zahărul cu apa, scorțișoara și anasonul (îl poți înlocui cu o frunză de dafin) și coaja de la o mandarină și amestecă până ce zahărul s-a topit, iar amestecul a căpătat consistență.
3.Dă deoparte după ce sosul a devenit arămiu și toarnă treptat zeama de mandarine. Pune din nou de foc și amestecă până ce zahărul caramel s-a topit, iar sosul a căpătat o consistență omogenă.
4.Stinge focul, toarnă zeama de lămâie, pune un praf de sare de mare, amestecă și lasă să se răcească.
5.Pune mandarinele pe un platou puțin adânc și toarnă deasupra acest sos caramel. Servește imediat.
12 mandarine
300 g zahăr tos
65 ml apă
1 baton de scorțișoară
1 anason stelat (opțional)
1 lingură cu zeamă de lămâie
sare de mare
Adaugă comentariu