1.Spală bine merele, taie-le căpăcel și scobește-le cu o lingură.
2.Pune puţin ulei la încins și călește bucăţelele de mere pe care le poţi scoate de pe cotor. Când s-au înmuiat, adaugă prunele uscate tăiate în bucăţele, un praf de scorţișoară și puţin rom.
3.Amestecă totul cu dulceţurile. Pune în fiecare măr un cubuleţ de unt și umple-le cu amestecul de fructe, acoperă cu căpăcelul tăiat înainte.
4.Dă la cuptorul încins vreo 15-20 de minute, până ce merele se înmoaie bine.
Sugestie. Merele pot fi umplute cu alte bucăţele de mere trase în unt și presărate cu scorţișoară, eventual cu nucă măcinată.
Poza principala
Galerie foto
4 mere
1 lingură cu dulceaţă de vișine
2 linguri cu dulceaţă de gutui
4 prune uscate
2 linguri cu unt
scorţișoară
1 fiolă cu rom
ulei, sare
Când îți dorești un desert simplu de pregătit, rețeta de măr copt este cea mai la îndemână.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu