Home » Aperitive, salate, sosuri » Marinadă indiană de iaurt
Aperitive, salate, sosuri

Marinadă indiană de iaurt

Secretul unei fripturi de pui gustoase poate fi această marinadă indiană de iaurt.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 linguriță semințe de coriandru
  • 1 linguriță semințe de fenicul
  • 2 lingurițe semințe de muștar
  • 2 păstăi cardamom verde
  • 6 căței de usturoi
  • 2 lingurițe sare grunjoasă
  • coaja rasă fin și zeama de la 2 limete
  • 4 ardei iuți proaspeți (tocați)
  • 1 ceapă albă medie, tocată
  • jumătate de cană de iaurt

Modalitate de preparare:

  1. Prăjiți semințele de coriandru cu fenicul, muștar și cardamom, într-o tigaie uscată, pe foc mediu, până se înegresc ușor și încep să emane parfum. (1 1/2 minute)
  2. Măcinați-le într-o pudră fină cu o râșniță de mirodenii, apoi transferați-le într-un blender cu restul ingredientelor.
  3. Pulsați blenderul până obțineți o pastă omogenă.
  4. Cantitatea obținută ajunge pentru aproximativ 500 de grame de carne.
  5. Restul de marinadă indiană se poate păstra la frigider timp de 3 zile.

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.