Home » Aperitive, salate, sosuri » Marinadă pentru carne cu ierburi aromatice și usturoi
Aperitive, salate, sosuri Blog

Marinadă pentru carne cu ierburi aromatice și usturoi

marinada pentru carne

Secretul celei mai bune fripturi din lume este această marinada pentru carne 

Vedeta mesei de Crăciun sau Revelion este, fără îndoială, friptura. De pui, de porc, curcan sau poate chiar vânat ori pește, carnea este momentul culminant al ospățului de Sărbătoare. Și nu vei simți decât emoții pozitive legat de acest fel de mâncare, pentru că marinada pentru carne pe care ți-o propunem îi va face pe oaspeți să mai ceară o porție.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente:
  • 1 cană ulei de măsline
  • 25 g amestec ierburi aromatice (oregano, cimbru, cimbrișor, pătrunjel, rozmarin)
  • 12 căței de usturoi, tocați mare
  • zeama și coaja rasă de la 2 lămâi
  • 1 1/2 linguriță sare grunjoasă
  • 1 linguriță piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Amestecați cu telul toate ingredientele pentru a se combina foarte bine.
  2. Păstrați amestecul la frigider timp de 1 zi.
  3. Distribuiți amestecul obținut pe carne și lăsați la marinat câteva ore sau peste noapte.

Carnea sau peștele au alt gust dacă le lași la marinat câteva ore cu acest amestec exploziv de marinada pentru carne. Este o combinație indicată și pentru carnea de miel.

CITEȘTE ȘI: Ce mai gustoasă friptură de Crăciun

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.