1. Spala fructele, oparește-le pe rând și îndeparteaza pielița și sâmburii. Pune deoparte sâmburii de caise. Fierbe fructele pâna ce scade zeama pe care au lasat-o.
2. Adauga zaharul și lasa sa fiarba pâna ce se leaga compoziția. Amesteca din când în când ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.
3. Sparge sâmburii, oparește-i și îndeparteaza pielița. Pune în marmelada câți sâmburi vrei. Important e sa-i adaugi pe toți odata. Când s-a legat marmelada, verifica-i consistența.
4. Pune o lingura cu marmelada pe o farfurie și las-o sa se raceasca. Daca nu curge sirop, ia oala de pe foc și lasa sa se racoreasca.
5. Pune-o în borcanele pregatite și da-le în cuptorul înfierbântat (fara flacara), pâna ce marmelada prinde o crusta subțire. Scoate borcanele, lasa-le sa se raceasca și leaga-le cu celofan.
Dulceaţă de afine de pădure
Adaugă comentariu