Fierbi 1 l de apa cu sare, apoi pui mazarea in apa clocotita. Speli verdeturile, le legi impreuna ca pe un buchetel si le adaugi la mazare. Lasi totul sa fiarba cam 10 minute.
Pui mazarea la scurs si scoti ramurelele de verdeata.
Topesti untul intr-o cratita mica. intr-un castron, amesteci energic cele doua galbenusuri impreuna cu o lingura cu apa, zeama de lamaie, sarea si piperul.
Pui castronul la bain marie si continui sa amesteci ingredientele cu un tel, pana ce totul devine o crema. In castronul cu crema de oua, incepi sa torni untul topit, picatura cu picatura, amestecand continuu.
Vei obtine un sos rafinat si foarte fin. Pentru ca totul sa fie gata, nu mai ai decat sa amesteci intr-un castron mazarea cu sosul olandez.
Sursa: Revista FEMEIA.
600 g mazare tanara
o ramurica de hasmatuchi
tarhon
100 g unt
2 galbenusuri
1 lingura cu zeama de lamaie
sare
piper
Adaugă comentariu