1.Intr-un bol, se pun maslinele fara samburi, usturoiul tocat, cimbrul, uleiul si un praf de sare. Se zdrobeste totul cu ajutorul unui blender, pana se obtine o pasta omogena.
2.Separat, se taie pieptul de curcan in asa fel incat sa se obtina o bucata mai mare. Se bate bine cu podul palmei, dupa care se condimenteaza cu sare si piper.
3.Se intinde deasupra pasta de masline si, din loc in loc, se pun bucati de prune uscate. Se ruleaza usor si se leaga cu sfoara sau se prinde cu scobitori. Se inveleste in folie de aluminiu si se lasa la cuptor 40-45 de minute.
4.Se indeparteaza folia si se mai lasa cateva minute pentru a prinde crusta. Se taie in felii mai groase si se serveste medalionul de curcan cu feniculul taiat subtire si stropit cu putin ulei si otet.
500 g piept de curcan
3-4 prune uscate
1 bulb de fenicul (optional)
Pentru umplutura:
1 cană măsline fără sâmburi
2 căței de usturoi
3 linguri cu cimbru
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Adaugă comentariu