Home » Medalion de curcan cu pasta de masline

Medalion de curcan cu pasta de masline

1.Intr-un bol, se pun maslinele fara samburi, usturoiul tocat, cimbrul, uleiul si un praf de sare. Se zdrobeste totul cu ajutorul unui blender, pana se obtine o pasta omogena.

 

2.Separat, se taie pieptul de curcan in asa fel incat sa se obtina o bucata mai mare. Se bate bine cu podul palmei, dupa care se condimenteaza cu sare si piper.

 

3.Se intinde deasupra pasta de masline si, din loc in loc, se pun bucati de prune uscate. Se ruleaza usor si se leaga cu sfoara sau se prinde cu scobitori. Se inveleste in folie de aluminiu si se lasa la cuptor 40-45 de minute.

 

4.Se indeparteaza folia si se mai lasa cateva minute pentru a prinde crusta. Se taie in felii mai groase si se serveste medalionul de curcan cu feniculul taiat subtire si stropit cu putin ulei si otet.

Rulada de porc cu prune uscate

Poza principala

medalion_de_curcan_cu_pasta_de_masline_mica.jpg

500 g piept de curcan

3-4 prune uscate

1 bulb de fenicul (optional)

 

Pentru umplutura:

1 cană măsline fără sâmburi

2 căței de usturoi

3 linguri cu cimbru

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

Daca sunteti in pana de idei si nu stiti ce sa pregatiti pentru seara de Revelion, va propunem un medalion de curcan cu pasta de masline. Daca maslinele sunt prea sarate, se inteapa usor cu un ac si se lasa cateva minute intr-un vas cu apa calduta.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.