- Ungeți medalionele de vită cu un amestec din 2 linguri de ulei, nucșoară și piper.
- Așezați-le pe o farfurie și puneți-le deasupra câte o frunză de dafin și acoperiți carnea cu folie alimentară.
- Lăsați farfuria într-un roc răcoros pentru 2 ore, pentru a se aromatiza.
- Tăiați capătul căpățânilor de usturoi, ungeți-le cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper.
- Înveliți-le în folie de aluminiu și coaceți pentru 45 de minute la 180 de grade.
- Lăsați usturoiul să se răcească, api curățați-l de coajă și pasați cu un blender, împreună cu iaurtul grecesc, semințele de chimen, mentă, un praf de nucșoară, sare și piper.
- Mixați până obțineți o cremă fină.
- Prăjiți medalioanele de vită într-o tigaie unsă cu ulei de măsline câte 4-5 minute în total, pe ambele părți.
- Serviți carnea caldă cu sos de usturoi.
Credit Foto: Fotolia/ Lukas Gojda
Poza principala
- 4 medlaionae de vită ( 200 g bucata )
- 20 ml ulei măsline
- 2 căpățâni usturoi
- 150 g iaurt grecesc
- 1/2 linguriță semințe chimen
- câteva frunze mentă
- un praf nucșoară
- 4 frunze dafin
- sare
- piper
Medalion de vită, suculent, aromat și servit cu cremă de usturoi.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu