Medalion de vita cu crema de usturoi

  1. Ungeți medalionele de vită cu un amestec din 2 linguri de ulei, nucșoară și piper. 
  2. Așezați-le pe o farfurie și puneți-le deasupra câte o frunză de dafin  și acoperiți carnea cu folie alimentară.
  3. Lăsați farfuria într-un roc răcoros pentru 2 ore, pentru a se aromatiza.
  4. Tăiați capătul căpățânilor de usturoi, ungeți-le cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper.
  5. Înveliți-le în folie de aluminiu și coaceți pentru 45 de minute la 180 de grade.
  6. Lăsați usturoiul să se răcească, api curățați-l de coajă și pasați cu un blender, împreună cu iaurtul grecesc, semințele de chimen, mentă, un praf de nucșoară, sare și piper.
  7. Mixați până obțineți o cremă fină.
  8. Prăjiți medalioanele de vită într-o tigaie unsă cu ulei de măsline câte 4-5 minute în total, pe ambele părți.
  9. Serviți carnea caldă cu sos de usturoi. 

  Credit Foto: Fotolia/ Lukas Gojda

Poza principala

medalion_de_vita_cu_crema_de_usturoi.jpg

  • 4 medlaionae de vită ( 200 g bucata )
  • 20 ml ulei măsline
  • 2 căpățâni usturoi
  • 150 g iaurt grecesc
  • 1/2 linguriță semințe chimen
  • câteva frunze mentă
  • un praf nucșoară
  • 4 frunze dafin
  • sare
  • piper
Medalion de vită, suculent, aromat și servit cu cremă de usturoi.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE