Home » Medicamente înlocuite cu plante (partea a doua)

Medicamente înlocuite cu plante (partea a doua)

Multe afecţiuni mai uşoare sau simptome rebele pot fi tratate cu ajutorul plantelor. Sunt mai accesibile ca preţ, mai puţin toxice pentru ficat şi mai uşor de procurat.
medicamente_inlocuite_cu_plante__fotolia_58699585_subscription_xl.jpg_c_chiarafornasari_-_fotolia.com_.jpg

RĂCEALĂ

Schimbă: antitermicele

Cu: echinacea, obligeană

Febra mare care însoţeşte de foarte multe ori răceala sau gripa, după caz, poate fi scăzută nu numai cu ajutorul medicamentelor. Obligeana este cunoscută datorită proprietăţilor ei febrifuge şi sudorifice. Înlătură senzaţia de frig şi durerea de cap. Ia câte 20 de picături de tinctură înainte de masă, dar nu depăşi această doză deoarece poate produce vomă. În cazul gripei, tratamentul cu echinacea, ale cărei substanţe componente au acţiune antivirală, ajută la scurtarea duratei bolii. În plus, se administrează preventiv toamna, iarna şi primăvara.

 

RĂU DE MIŞCARE

Schimbă: antivomitivele

Cu: ghimbir

Medicamentele care taie greaţa au de multe ori ca efect secundar somnolenţa. Înlocuieşte-le cu capsule din ghimbir sau chiar cu câteva feliuţe din rădăcina acestei plante, pe care le poţi mesteca atunci când pleci la drum. Este cel mai eficient tratament împotriva răului de mişcare.

 

CONSTIPAŢIE

Schimbă: laxativele

Cu: suc de prune, seminţe de in

Dacă suferi de constipaţie, este bine să eviţi administrarea de laxative puternice, care pot avea efecte neplăcute asupra întregului tranzit intestinal. Mai întâi, încearcă adoptarea unei diete bazate pe multe fibre. Apoi, bea un pahar cu suc de prune în fiecare dimineaţă ori consumă câteva fructe zilnic până la eliminarea episodului de constipaţie. Seminţele de in, câte o linguriţă, după ce au fost lăsate 1-2 ore la macerat într-un pahar cu apă, sunt la fel de eficiente.

 

Cum iei medicamentele corect?

 

ECZEME

Schimbă: cremele cu hidrocortizon

Cu: rocoină, gălbenele

Rocoina este o plantă mai puţin cunoscută, dar des întâlnită pe câmpuri şi terenuri virane. Câteva frunze strivite aplicate pe zona afectată de eczeme şi seva proaspătă de plantă au efect calmant. Tamponările cu tinctură de gălbenele diluată cu puţină apă şi unguentul preparat din aceste flori sunt foarte eficiente în tratamentul afecţiunilor pielii de acest gen.

 

DURERI MUSCULARE

Schimbă: analgezicele 

Cu: arnică

Fie că e vorba de comprimate sau creme cu efect analgezic, de stopare a durerii, acestea pot fi înlocuite în acest caz cu preparate pe bază de arnică. Dacă ai dureri musculare cauzate de efort fizic intens, unge-te cu alifie sau ulei de arnică de mai multe ori pe zi. Sunt indicate şi în contuzii, lovituri, entorse sau echimoze.

credit foto: © chiarafornasari – Fotolia.com

Medicamente înlocuite cu plante (prima parte)

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.