1. Cerne faina împreuna cu praful de copt si putina sare. Adauga untul taiat cubulete si framânta putin. Toarna treptat apa si, la final, uleiul.
2. Împarte aluatul în doua. În prima jumatate, încorporeaza cacaua. Acopera aluatul cu folie si lasa la rece cel putin o ora.
3. Înfaineaza masa de lucru si întinde din aluat doua foi. Taie biscuitii de dimensiunea dorita.
4. Asaza-i într-o tava unsa si tapetata cu hârtie de copt. Lasa-i la cuptor, la foc moderat, 8-10 minute.
5. Separat, bate frisca foarte bine. Pregateste din biscuitii racoriti un megasendvis. Între ei, pune frisca din belsug, boabe de strugure si felii de portocala decojite si taiate cubulete.
6. De jur împrejur, pune fructe si lasa câteva minute la rece.
500 ml frișca lichida
1 ciorchine struguri
1-2 portocale
Pentu biscuiți:
300 g faina
100 g unt
125 g zahar
100 ml apa
20 ml ulei
1 lingurița rasa cu praf de copt
1 lingurița cu cacao
sare
Adaugă comentariu