1.Freacă margarina cu trei linguri cu făină. Împarte compoziţia în trei. Frământă restul de făină cu uleiul, oţetul, apa şi sarea. Lasă compoziţia să se odihnească.
2.Întinde o foaie pătrată şi unge-o cu una dintre cele trei părţi de margarină. Împătureşte-o şi las-o la rece 30 de minute. Repetă operaţia cu celelalte părţi de margarină.
3.Pune pe foc apa cu zahărul și macul. Las-o să dea în câteva clocote.
4.După ce s-a răcorit, încorporează ciocolata topită. Întinde din aluat o foaie mai grosuță.
5.Pune umplutura și rulează. Taie acesti melci cu ciocolata si mac în felii de 1-2 cm și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
6.Lasă melcii cu ciocolata la cuptor, la foc moderat, 35 de minute.
200 g ciocolată neagră (de post)
100 g seminţe de mac
50 ml apă
50 g zahăr
Pentru aluat:
1 pachet margarină
11 linguri cu făină
3 linguri cu ulei
1 lingură cu oțet
1 ceşcuţă cu apă
1/2 linguriță cu sare
Adaugă comentariu