1.Taie ceapa cubuleţe, dă morcovul prin răzătoare şi căleşte-le în puţin ulei. Adaugă spanacul congelat, măslinele şi condimentează cu cimbru, sare şi piper. Lasă să fiarbă două minute, după care stinge focul.
2.Cerne făina într-un castron, presară praful de copt şi sare, apoi fă o adâncitură în mijloc şi pune un ou, 150 ml de apă şi uleiul. Amestecă incoporând, uşor, uşor făina de pe margini. Frământă bine până când aluatul devine omogen.
3.Întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, pune deasupra umplutura de spanac şi presară caşcavalul ras, după care rulează cât mai strâns şi din sulul format taie felii groase de doi centimetri.
4.Acoperă o tavă de copt cu hârtie pergament, aşază rulourile şi unge-le cu ou bătut. Dă aceste rulouri cu spanac si cascaval la cuptorul bine încălzit pentru 20-25 de minute. Se serveşte cald sau rece.
Credit foto: Photoland/Profimedia
200 g spanac congelat
250 g caşcaval
150 g măsline negre feliate
2 cepe
1 morcov
3 căţei de usturoi
Cimbru
Piper
Ulei
Sare
pentru aluat:
250 g făină
2 ouă
1 linguriţă praf de copt
2 linguri de ulei
1 linguriţă de sare
Adaugă comentariu