Din aluatul de cozonac, intinde o foaie potrivit de groasa si unge-o cu untul frecat. Presara deasupra 200 g de zahar, zaharul vanilat, nuca macinata si stafidele. Ruleaza cu mare grija, dupa care taie felii de 4-5 cm grosime.
Melcii astfel obtinuti asaza-i intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Ai grija sa nu-i pui foarte apropiati unul langa altul, pentru a nu se lipi intre ei. Lasa-i la dospit cateva minute, dupa care coace-i la foc moderat aproximativ 45 de minute.
Intre timp, fierbe laptele cu restul de zahar. Cand melcii sunt aproape gata, toarna laptele indulcit si lasa-i in cuptor inca cinci minute. Freaca zaharul pudra cu zeama de lamaie pana se omogenizeaza. Unge apoi melcii cat sunt calzi.
Revista FEMEIA DE AZI
aluat de cozonac
300 g unt
400 g zahar
2 pliculete cu zahar vanilat
1 cana cu nuca macinata
100 g stafide
400 ml lapte
150 g zahar pudra
1-2 linguri cu zeama de lamaie
Adaugă comentariu