1.Într-un castron, cerne făina cu un praf de sare. Fă în mijloc o gropiţă și toarnă apa. Frământă bine toate aceste ingrediente, apoi întinde din aluat o foaie mai grosuţă.
2.Unge foaia de aluat cu margarina frecată și împacheteaz- o ca pe un portofel. Lasă-l la rece minimum 30 de minute.
3.Între timp, încinge uleiul. Adaugă pasta de tomate dizolvată într-o ceșcuţă cu apă rece. După ce a dat în câteva clocote, aromatizează cu usturoiul zdrobit, boia, rozmarin și mărar tocat fin.
4.Întinde aluatul și unge-l cu pasta de sos picant. Rulează și taie felii groase de cel puţin 2 cm. Așază-le într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Coacele aproximativ 40-45 de minute.
5 linguri cu pastă de tomate
1 lingură ulei de măsline
6 căței de usturoi
1 crenguţă de rozmarin
2 fire de mărar
1 linguriță cu boia iute
Pentru aluat
250 margarină
500 g făină
300 ml apă
sare
Adaugă comentariu