Deserturi & băuturi

Melci pufoși

1.Dizolvă drojdia în laptele călduț, apoi adaugă zahărul, untul moale (la temperatura camerei), sarea, ouăle și 300 g de făină. Frământă și adaugă treptat restul de făină, până ce obții un aluat elastic, care nu se lipește de mâini. Lasă-l să crească o oră.

2.Amestecă toate ingredientele pentru umplutură. Întinde aluatul pe masa înfăinată și unge-l cu amestecul de scorțișoară. Rulează și taie apoi cu ajutorul unei ațe.

3.Așază rulourile în tava de copt și lasă-le să crească 15 minute, la loc cald. Dă în cuptorul încins 10-15 minute, până ce se auresc melcii. Pudrează cu zahăr și servește-i după ce s-au răcorit.

 

Tort de morcovi cu nucă

Poza principala

melci_pufosi_fotolia_48760215_subscription_xxl.jpg_c_stefanieb._-_fotolia.com_mica.jpg

450 g făină

240 ml lapte

12 g drojdie uscată

100 g zahăr

2 ouă

80 g unt

1 linguriță cu sare

zahăr pudră

 

pentru umplutură:

200 g zahăr brun

2 linguri cu scorțișoară

80 g unt moale

3 linguri cu făină

 

Prăjitură cu nucă

Cu aluat aromat și umplutură fină, melcii pufoși sunt delicioși lângă o cană cu lapte sau cafea.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE