1.Dizolvă drojdia în laptele călduț, apoi adaugă zahărul, untul moale (la temperatura camerei), sarea, ouăle și 300 g de făină. Frământă și adaugă treptat restul de făină, până ce obții un aluat elastic, care nu se lipește de mâini. Lasă-l să crească o oră.
2.Amestecă toate ingredientele pentru umplutură. Întinde aluatul pe masa înfăinată și unge-l cu amestecul de scorțișoară. Rulează și taie apoi cu ajutorul unei ațe.
3.Așază rulourile în tava de copt și lasă-le să crească 15 minute, la loc cald. Dă în cuptorul încins 10-15 minute, până ce se auresc melcii. Pudrează cu zahăr și servește-i după ce s-au răcorit.
450 g făină
240 ml lapte
12 g drojdie uscată
100 g zahăr
2 ouă
80 g unt
1 linguriță cu sare
zahăr pudră
pentru umplutură:
200 g zahăr brun
2 linguri cu scorțișoară
80 g unt moale
3 linguri cu făină
Adaugă comentariu