Revista Practic în bucătărie

Melci pufoși

1. Dizolvă drojdia în laptele călduț, apoi adaugă zahărul, untul moale (la temperatura camerei), sarea, ouăle și 300 g de făină. Frământă și adaugă treptat restul de făină, până ce obții un aluat elastic, care nu se lipește de mâini. Lasă-l să crească o oră.

2. Amestecă toate ingredientele pentru umplutură. Întinde aluatul pe masa înfăinată și unge-l cu amestecul de scorțișoară. Rulează și taie apoi cu ajutorul unei ațe.

3. Așază rulourile în tava de copt și lasă-le să crească 15 minute, la loc cald. Dă melcii pufosi în cuptorul încins 10-15 minute, până ce se auresc. Pudrează cu zahăr și servește-i după ce s-au răcorit.

 

Melci cu ciocolată și mac

Poza principala

melci_mici.jpg

450 g făină

240 ml lapte

12 g drojdie uscată

100 g zahăr

2 ouă

80 g unt

1/2 de lingurițe cu sare

zahăr pudră

    

pentru umplutură

200 g zahăr brun

2 linguri cu scorţişoară

80 g unt moale

3 linguri cu făină

 

Melci insiropati

Buni la micul-dejun langa o cana cu lapte, melcii pufosi vor deveni preferatii copiilor.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE