Revista Practic în bucătărie

Melcisori cu nuca, scortisoara si lapte condensat

Amestecati faina cu drojdia, apoi adaugati ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele condensat Maresi caldut. Framantati un aluat pe care il lasati la dospit cam 30 minute, pana isi dubleaza volumul. Intindeti o foaie de aluat nu foarte groasa.

 

Intr-un bol amestecati zaharul brun cu scortisoara si cu untul moale pana obtineti o pasta. Intindeti pasta obtinuta deasupra foii de aluat in strat uniform si presarati nuci pisate dupa gust. Rulati strans foaia de aluat, pana obtineti un rulou. Cu un cutit bine ascutit taiati ruloul in felii groase cam de doua degete.

 

Asezati melcisorii obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt si lasati distanta intre ei pentru a creste. Puneti tava in cuptor si lasati melcisorii pana se vor rumeni usor.

 

Imediat ce scoateti rulourile din cuptor ornamentati-le din belsug cu caramel si cu nuca pisata sau fulgi de migdale. Se servesc calde.

 

Aceasta reteta de Melcisori cu nuca, scortisoara si lapte condensat Maresi ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.

Poza principala

melcisori_cu_nuca_si_scortisoara_mica.jpg

Pentru aluat: 

600 g faina 

180 ml lapte condensat 

100 g zahar 

50 g unt 

2 oua 

7 g drojdie uscata

 

Pentru umplutura: 

200 g zahar brun 

100 g unt 

2 linguri scortisoara 

20 g nuci pisate

 

Pentru glazura/ornament: 

50 g caramel 

50 g nuci pisate 

30 g fulgi de migdale

Nuca, scortisoara si laptele condensat sunt ingredientele obligatorii pentru acest desert delicios, cu aroma de sarbatori de iarna.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE