Amestecati faina cu drojdia, apoi adaugati ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele condensat Maresi caldut. Framantati un aluat pe care il lasati la dospit cam 30 minute, pana isi dubleaza volumul. Intindeti o foaie de aluat nu foarte groasa.
Intr-un bol amestecati zaharul brun cu scortisoara si cu untul moale pana obtineti o pasta. Intindeti pasta obtinuta deasupra foii de aluat in strat uniform si presarati nuci pisate dupa gust. Rulati strans foaia de aluat, pana obtineti un rulou. Cu un cutit bine ascutit taiati ruloul in felii groase cam de doua degete.
Asezati melcisorii obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt si lasati distanta intre ei pentru a creste. Puneti tava in cuptor si lasati melcisorii pana se vor rumeni usor.
Imediat ce scoateti rulourile din cuptor ornamentati-le din belsug cu caramel si cu nuca pisata sau fulgi de migdale. Se servesc calde.
Aceasta reteta de Melcisori cu nuca, scortisoara si lapte condensat Maresi ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.
Pentru aluat:
600 g faina
180 ml lapte condensat
100 g zahar
50 g unt
2 oua
7 g drojdie uscata
Pentru umplutura:
200 g zahar brun
100 g unt
2 linguri scortisoara
20 g nuci pisate
Pentru glazura/ornament:
50 g caramel
50 g nuci pisate
30 g fulgi de migdale
Adaugă comentariu