1.Călește în puțin ulei ceapa tocată mărunt. Adaugă ciupercile curățate și mărunțite și carnea de pui dată prin mașina de tocat. La final, sărează și piperează după gust.
2.Unge cu unt topit prima foaie de aluat, pune deasupra a doua foaie (unsă cu unt din abundență) și pliază-le pe lungime. Pune câteva linguri din compoziţia de pui și ciuperci pe lungimea foii.
3.Rulează cât să acoperi umplutura, apoi unge cu unt. La final, modelează ruloul sub formă de melcișor.
4.Așază-l într-o tavă unsă cu ulei. Procedează la fel până la terminarea foilor de plăcintă și a umpluturii. Unge-le cu ou bătut și dă tava la cuptorul încins până se rumenesc. Servește-le fierbinți sau reci.
TRUC. Carnea de pui va căpăta un gust mai bun dacă o ţii peste noapte într-un amestec de condimente: cimbru, rozmarin și salvie.
400 g foi de plăcintă
250 g ciuperci proaspete
200 g carne de pui
100 g unt
1 ceapă
1 ou
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu