1. Amestecă făina, grișul, zahărul și mirodeniile și încorporează amestecul de ulei, coniac și suc de portocale în care ai dizolvat bicarbonatul.
2. Frământă până ce aluatul capătă o consistență bună de modelat. Unge palmele cu grăsime și modelează gogoșele, apoi aplatizează-le ușor.
3. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le 15-20 de minute ori până ce capătă o culoare maronie.
4. Pentru sirop, pune pe foc apa, zahărul, mierea, scorțișoara și cuișoarele și lasă până ce siropul capătă consistența dorită.
5. Înmoaie gogoșelele în sirop, lasă-le să se stea în el cât consideri, apoi tăvălește-le prin nuca măcinată.
credit foto: © Dimitrios – Fotolia.com
360 ml ulei
200 g zahăr
80 ml zeamă de portocale
60 ml coniac
360 g făină
200 g griş
1 linguriță cu bicarbonat
1/2 linguriță cu scorţişoară
1/2 linguriță cu praf de cuișoare
pentru sirop:
480 ml apă
400 ml zahăr
600 g miere
250 g nucă
1 baton de scorţişoară
3-4 cuişoare
Adaugă comentariu