Home » Melomakarona

Melomakarona

1. Amestecă făina, grișul, zahărul și mirodeniile și încorporează amestecul de ulei, coniac și suc de portocale în care ai dizolvat bicarbonatul.

2. Frământă până ce aluatul capătă o consistență bună de modelat. Unge palmele cu grăsime și modelează gogoșele, apoi aplatizează-le ușor.

3. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le 15-20 de minute ori până ce capătă o culoare maronie.

4. Pentru sirop, pune pe foc apa, zahărul, mierea, scorțișoara și cuișoarele și lasă până ce siropul capătă consistența dorită.

5. Înmoaie gogoșelele în sirop, lasă-le să se stea în el cât consideri, apoi tăvălește-le prin nuca măcinată.

credit foto: © Dimitrios – Fotolia.com

Rulouri pufoase cu merișoare și ghimbir

Poza principala

melomakarona_fotolia_59752176_subscription_xl.jpg_c_dimitrios_-_fotolia.com_mica.jpg

360 ml ulei

200 g zahăr

80 ml zeamă de portocale

60 ml coniac

360 g făină

200 g griş

1 linguriță cu bicarbonat

1/2 linguriță cu scorţişoară

1/2 linguriță cu praf de cuișoare

 

pentru sirop:

480 ml apă

400 ml zahăr

600 g miere

250 g nucă

1 baton de scorţişoară

3-4 cuişoare

 

Rulouri cu prune

Seamănă cu mucenicii, dar se numesc melomakarona și sunt un desert apeciat de greci.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.