Mere în aluat

1. Într-un castron, amestecă făina cernută, un praf de sare, scorțișoara și praful de copt.

2. Separat, bate ouăle cu zahărul, încorporează laptele și o lingură cu ulei.

3. Toarnă compoziția lichidă peste cea de faină și amestecă bine ca să nu ramână cocoloașe. Lasă deoparte 10-15 minute.

4. Spală și șterge merele, apoi scoate-le cotorul cu ajutorul dispozitivului special. Taie-le în felii subțiri.

5. Trece feliile de măr prin amestecul de făină și lapte și prăjește-le în ulei încins. Scoate-le pe un șervet de hârtie și pudrează-le cu zahăr vanilat.

Sugestie. Pentru decor, prepară o glazură din 400 g de zahăr pudră, 125 ml de lapte înfierbântat și o linguriță cu esență de vanilie. Trece merele coapte prin această compoziție și lasă-le să se scurgă pe un grătar.

 

Biscuiți cu mere

Poza principala

mere_in_aluat_mica.jpg

 

500 g mere

160 g făină

50 g zahăr

2 ouă

160 ml lapte

1 linguriță cu praf de copt

scorțisoară

zahar pudră vanilat

sare

ulei

 

Clătite cu mere

 

Pline de vitamine, merele reusesc sa transforme un banal desert într-unul special.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE