1. Într-un castron, amestecă făina cernută, un praf de sare, scorțișoara și praful de copt.
2. Separat, bate ouăle cu zahărul, încorporează laptele și o lingură cu ulei.
3. Toarnă compoziția lichidă peste cea de faină și amestecă bine ca să nu ramână cocoloașe. Lasă deoparte 10-15 minute.
4. Spală și șterge merele, apoi scoate-le cotorul cu ajutorul dispozitivului special. Taie-le în felii subțiri.
5. Trece feliile de măr prin amestecul de făină și lapte și prăjește-le în ulei încins. Scoate-le pe un șervet de hârtie și pudrează-le cu zahăr vanilat.
Sugestie. Pentru decor, prepară o glazură din 400 g de zahăr pudră, 125 ml de lapte înfierbântat și o linguriță cu esență de vanilie. Trece merele coapte prin această compoziție și lasă-le să se scurgă pe un grătar.
500 g mere
160 g făină
50 g zahăr
2 ouă
160 ml lapte
1 linguriță cu praf de copt
scorțisoară
zahar pudră vanilat
sare
ulei
Adaugă comentariu