Un desert potrivit pentru sezonul rece, aromat și extrem de gustos.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 50 g pesmet
- 8 caise uscate, tocate mărunt
- 75 g zahăr amestecat cu scorțișoară
- 75 g unt, tocat
- sucul și coaja de la 1 portocală
- 6 mere mari
- înghețată de vanilie sau cremă de vanilie pentru a servi (opțional)
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 180 ° .
- Se amestecă împreună pesmetul, caisele, zahărul cu scorțișoara, untul și coaja.
- Cu ajutorul unui cuțit special se scoate miezul mărului.
- Umpleți cu lingurița merele cu amestecul pregătit, apoi așezați-le într-un vas termorezistent.
- Se amestecă împreună sucul de portocale și 150 ml apă și se toarnă în jurul merelor.
- Coaceți pentru 40-50 de minute, până când se rumenesc frumos și devin moi, dar încă se păstrează forma lor.
- Se servesc merele cu sucul pe care îl lasă la copt și cu cremă de vanilie sau înghețată.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu