Home » Deserturi & băuturi » Mere coapte
Deserturi & băuturi

Mere coapte

Un desert potrivit pentru sezonul rece, aromat și extrem de gustos.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 50 g pesmet
  • 8 caise uscate, tocate mărunt
  • 75 g zahăr amestecat cu scorțișoară
  • 75 g unt, tocat
  • sucul și coaja de la 1 portocală
  • 6 mere mari
  • înghețată de vanilie sau cremă de vanilie pentru a servi (opțional)

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 180 ° .
  2. Se amestecă împreună pesmetul, caisele, zahărul cu scorțișoara, untul și coaja.
  3. Cu ajutorul unui cuțit special se scoate miezul mărului.
  4. Umpleți cu lingurița merele cu amestecul pregătit, apoi așezați-le într-un vas termorezistent.
  5. Se amestecă împreună sucul de portocale și 150 ml apă și se toarnă în jurul merelor.
  6. Coaceți pentru 40-50 de minute, până când se rumenesc frumos și devin moi, dar încă se păstrează forma lor.
  7. Se servesc merele cu sucul pe care îl lasă la copt și cu cremă de vanilie sau înghețată.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.