1.Spală merele și taie-le un capac. Scobește-le cu atenție și stropește interiorul cu zeamă de lămâie.
2.Adaugă o linguriță cu miere în fiecare măr și umple cu nucă zdrobită, stafide și scorțișoară după gust.
3.Dă la cuptor 20-25 de minute sau până se înmoaie merele.
4.Între timp, pentru sos, pune într-o tigaie zahărul și când începe să se caramelizeze adaugă smântâna și amestecă bine. Pune apoi untul și amestecă bine până obții un sos fin și cremos.
5.Scoate din cuptor și servește mere coapte cu nucă și caramel deasupra.
Sugestie.Dacă dieta permite, adaugă langa aceste mere coapte cu nuca și o cupă de înghețată de vanilie.
4 mere
100 g nucă
4 lingurițe cu miere
zeama de la o lămâie
stafide aurii
scorțișoară
Pentru caramel
100 g zahăr alb sau brun
100 ml smântână pentru frișcă
50 g unt
Adaugă comentariu