- Turnați vinul într-o cratiță împreună cu zahărul, scorțișoara și vanilia.
- Mențineți la foc potrivit până când lichidul scade la jumătate.
- Între timp spălați merele și extrageți cotoarele.
- Combinați ingredientele pentru umplutură și distribuiți uniform în cele 4 mere.
- Așezați merele într-o tavă și stropiți-le cu sosul de vin.
- Introduceți vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute.
- Combinați ingredientele pentru sosul de iaurt.
- Serviți merele alături de acest sos.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 4 mere
- 50 g zahăr brun
- 1 baton scorțișoară
- 400 ml vin alb
- 1 păstaie vanilie
Umplutura:
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- 1 linguriță suc ghimbir
Pentru sos de iaurt:
- 200 g iaurt
- 2 linguri miere albine
- 1/4 linguriță anason stelat
- 1/4 linguriță scorțișoară
Desertul iernii, irezistibil de aromat și gustos.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu