Deserturi & băuturi

Mere coapte in vin

  1. Turnați vinul într-o cratiță împreună cu zahărul, scorțișoara și vanilia.
  2. Mențineți la foc potrivit până când lichidul scade la jumătate.
  3. Între timp spălați merele și extrageți cotoarele.
  4. Combinați ingredientele pentru umplutură și distribuiți uniform în cele 4 mere.
  5. Așezați merele într-o tavă și stropiți-le cu sosul de vin.
  6. Introduceți vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute.
  7. Combinați ingredientele pentru sosul de iaurt.
  8. Serviți merele alături de acest sos.

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

mere_coapte_in_sos_de_vin.jpg

  • 4 mere
  • 50 g zahăr brun
  • 1 baton scorțișoară
  • 400 ml vin alb
  • 1 păstaie vanilie

 Umplutura:

  • 50 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță suc ghimbir

 Pentru sos de iaurt:

  • 200 g iaurt 
  • 2 linguri miere albine
  • 1/4 linguriță anason stelat
  • 1/4 linguriță scorțișoară
Desertul iernii, irezistibil de aromat și gustos.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE