Home » Deserturi & băuturi » Mere coapte
Deserturi & băuturi

Mere coapte

1.Taie merele în jumătate și scobește-le, apoi mărunțește miezul. Separat, trage în tigaie mugurii de pin.

2.Spală stafidele sub jet de apă călduță și pune-le într-un castronel împreună cu alcoolul. Acoperă și lasă un sfert de oră.

3.Scurge-le, dar păstrează alcoolul, și amestecă-le cu nuca și coaja de portocală. Într-o crăticioară, adu la temperatura de fierbere apa în care ai pus zahărul brun, untul, scorțișoara și nucșoara. Lasă să fiarbă, descoperit 2 minute.

4.Umple jumătățile de măr cu amestecul de stafide, mugurii de pin și pune-le într-o tavă. Toarnă deasupra alcoolul și sosul de zahăr și scorțișoară și dă la cuptor pentru 30-35 de minute. 

5.După ce le-ai scos din cuptor lasă-le deoparet 15 minute înainte de a le servi.

credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

mere_coapte_520688169_mica.jpg

2 mere mari

4 linguri cu stafide

¼ linguriță cu coajă de portocală

2-3 linguri cu miere

60 ml apă

1 lingură cu unt

2 linguri cu nucă zdrobită

¼ linguriță cu scorțișoară

¼ linguriță cu nucșoară

50 ml coniac/rom

50 g muguri de pin

Un desert aromat, ușor de pregătit, potrivit chiar și în perioada în acre ai hotărât să postești.
Numar de portii
2
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.